Ev Taşırken Nereden Başlanmalı? Yeni bir eve taşınmak ne kadar heyecan verici bir his olsa da içimize büyük sıkıntılar dolduran bir durum da söz konusu olmaktadır. Bunun sebebi eşyaları nasıl taşıyacağımız, toplanmaya nereden başlayacağımız gibi pek çok sorunun kafamızda soru işareti oluşturmasıdır. Uygun paketleme malzemeleri ve toplamayı yaparken çizdiğiniz rota sizin için en temel adımları oluşturacaktır.
Paketlemeye değerli eşyalarınızdan başlayın. Daha sonra kitap, biblo ve tablolar, gümüş eşyalarınız, çekmecelerinizin içleri, çarşaflarınız, kıyafetleriniz, mutfağınız ve en son bozulacak ürünlerinizi paketlemelisiniz. Tabii ki bunların yanı sıra firmamız sizleri bu toplanma sürecinde yalnız bırakmayıp her daim yardımcı olacaktır.
Toplanma işleminden sonra eşyalarınız hakkında endişenizi en aza indirecek kalite politikamızla omuzlarınızdaki yükleri hafifletmekteyiz. Bu yazımızda sizler için eşyaları toparlamada kolaylıklar sunarken nereden başlayacağınızı ve nerede bitireceğinizi de öğrenmiş olacaksınız.
Evden Eve Nakliyat İşlemleriniz İçin: https://kartalevdenevenakliyat.com/
Taşınma Hazırlığı Nasıl Yapılır?
Taşınma hazırlığı nasıl yapılır, ev taşınma aşamasında aklınıza ilk gelecek soru olacaktır. İşlerinizi son güne bırakmamalısınız. Bu sizin için büyük bir dezavantaj olacaktır. Erkenden hazırladığınız taşınma planı sizi strese sokmadan rahatça geçireceğiniz bir sürece itecektir.
İlk olarak yapmanız gereken taşınacağınız yeni evinizi temizlemek olmalıdır. Daha sonra evinizdeki eşyaları toplama adımına geçebilirsiniz. İlk olarak eşyalarınızın boyutlarını, ağırlıklarını, kaplayacakları hacimleri tespit edin. Daha sonra paketleme malzemelerini tedarik edin.
Bol bol gazete kâğıdı, koliler, bantlar, streç filmler ve makas elinizde bulunması gereken temel malzemeler içerisindedir.
Uzun zamandır açmadığınız dolaplarınızı, hurçlarınızı açın ve kullanmadıklarınızı atın. Bayram temizliği yapar gibi kıyıyı köşeyi temizleyin böylece işinize yaramayan diğer eşyaları da görüp atabilirsiniz.
Cam eşyalarınızı gazete kağıtlarına sarıp yerleştirin. Gereken eşyalarda balonlu naylon kullanmayı ihmal etmeyin. Yerden tasarruf edebilmek için vakumlu poşetleri de kullanabilirsiniz.
Beyaz eşyalarınızı, büyük eşyalarınızı anlaştığınız nakliye firmasının paketlemesine izin verin. Böylece oluşabilecek sakatlanmaların önüne geçmiş olursunuz. Her alana özel koli oluşturun ve isimlendirin.
Ev Taşırken Mutfak Eşya Nasıl Toplanır?
Ev taşırken mutfak eşya nasıl toplanır en çok sırtımıza sorumluluk yükleyen sorulardan bir tanesidir. Eşyalarınızın kırılacağından, takımınızın bozulacağından büyük endişe duyarsınız.
Boyutlarına kara verdiğiniz kolilerinizin tabanlarını buruşturulmuş top gazete kağıtlarıyla ya da balonlu naylonlarla kaplayın. Bu herhangi bir darbede etkiyi azaltacaktır. Koyacağınız bütün mutfak ürünlerinin arasına gazete kâğıdı yerleştirin. Ürün grubuna göre kolilere ayırmayı unutmayın. Koli içerisinde boşluk bırakmamaya çalışın. Boşlukları köpüklerle ya da yuvarladığını gazete kağıtlarıyla doldurun.
Amacımız alınacak darbeyi absorbe etmek olmalı. Koli içerisine yerleştirirken en ağır eşyalarınızı kolinin en dibine koymaya özen gösterin. Her katın arasına gazete kağıtlarından ya da balon poşetlerden tampon bölge oluşturun. Tencere gibi büyük hacimli eşyalarınızın içlerine küçük bardaklarınızı yerleştirip tekrardan tencerenin kapağını ters şekilde kapatarak kullanabilirsiniz.
Mutfakta kullandığınız elektronik aletleriniz içinse ilk yapmanız gereken orijinal kutusuna koymak olacaktır. Eğer orijinal kutuyu atmışsanız kullandığınız paketleme malzemesi ile iyice sarın ve koliye yerleştirin. Bozulacak yiyecekleri son güne kadar paketlemenizi önermiyoruz. Eşyalar taşınmadan birkaç saat önce bozulacak yiyeceklerinizi paketleyin ve yeni evinizde hızlıca buzdolabına dizin. Bitirdiğiniz her koliyi sallayarak boşluk olup olmadığını kontrol edin. Boşluk varsa bu boşluğu gazete kağıtlarıyla doldurun.
Ev Taşırken Tabaklar Nasıl Paketlenir?
Ev taşırken tabaklar nasıl paketlenir, uygun koli nasıl olmalıdır, hangi ambalajlama paketleri kullanılmalıdır sorularının cevabı için okumaya devam ediniz. Tabaklar için ayrı bir koli ayırmanız en doğrusu olacaktır. Her koliye yapacağınız gibi tabaklar için de kolinin en alt kısmına gazetelerden koruyucu tabaka oluşturmalısınız. En ağır tabaklarınızı en alta koyun.
Her katmanda gazete kâğıdı ya da balonlu naylon yerleştirerek tabakların birbirlerine çarpıp kırılmasını önlemelisiniz. Dikey olarak tabakların arasında kalan boşlukları da top gazete kağıtlarıyla doldurarak koli içerisinin olabildiğince hareketsiz olmasını sağlamalısınız.
Eğer benzer tabak gruplarının etrafını streç film ile sararak sabitlerseniz bu da kırılmaları büyük ölçüde engelleyecektir. Hazırlamış olduğunuz kolilerin üzerine hangi odaya ait olduğunu ve kırabileceğini belirtmeniz eşyalarınız için iyi olacaktır.
Ev Taşırken Kıyafetler Nasıl Toplanır?
Ev taşırken kıyafetler nasıl toplanır sorusu belki de sizin için en basit problemlerden bir tanesi. Kırılma tehlikesi yoktur ve endişe edeceğiniz tek sorun tozlanmalarıdır. Taşınma sürecinde koli miktarını az tutmak sizin yararınıza olacağından kıyafetlerinizi vakumlu poşetlere koymak büyük yer açacaktır.
Vakumlu poşetleri kullanarak kıyafetlerinizin tozlanmasını ya da ıslanmasını da önlemiş olacaksınız. Eğer vakumlu poşetiniz yoksa normal bir çöp poşeti de sizin işinizi görecektir. Poşetin içindeki havayı boşaltıp ağzını bağladığınızda da vakumlu poşet gibi kullanmış olursunuz.
Eğer takım elbiseleriniz varsa bunlar için internetten temin edebileceğiniz askılı koliler bulunmaktadır. Kıyafetlerinizi de belirli bölümlere ayırarak kolilemeniz yararınıza olacaktır. Yazlık ve kışlık giysilerinizi, eşinizin, çocuklarınızın kıyafetlerini ayrı ayrı kolileyin ve kolilerinizi isimlendirin.
Böylece taşındığınızda kolaylıkla kıyafetlerinizi yerleştirebileceksiniz. Bazı insanlar kıyafetler için hurçları tercih ediyor. Hurçlar da kullanılabilir ancak yırtılma olasılığı ve kıyafetlerinizin ıslanıp tozlanma olasılığı da çok yüksek. Bu yüzden eğer hurç kullanmak isterseniz hurcu iyice streç filmle sarıp taşımanız daha iyi olacaktır.
Bir Yorum Yazın