Yeni Taşınılan Evdeki Küf Lekeleri Nasıl Temizlenir?

Kırılacak Eşyalar Nasıl Paketlenmeli? Taşınma Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Taşınma sürecinde eşya paketleme aşaması kişileri en çok yoran süreçlerin başında gelmektedir. Koltuk, Baza ve Dolap gibi eşyalar direkt olarak taşınabildiği için diğer eşyalara nazaran bir nebze daha kolay taşınma süreci gerçekleşir. Fakat kıyafetlerimiz ve ufak eşyalarımız için aynı durum söz konusu değildir. Bunların toplanması, paketlenmesi, koliye yerleştirilmesi gibi aşamalar özellikle yoğun iş temposunda ki kişiler için biraz zorlayıcı bir süreç olabilir.

Ayrıca bu ufak eşyalarımız içinde kırılabilme ihtimali yüksek olan ve gerçekten özenli toplanması gereken eşyalar bulunur. Bunları genellikle mutfakta ki tabak, çanak vb. şeyler oluşturur. Şimdi sizler için en kolay ve zahmetsiz şekilde, kafanızın rahat etmesi için kırılabilme ihtimali olan eşyaların paketlenmesin de hayat kurtaran birkaç önemli maddeyi ele alacağız.

Kırılabilecek Eşyalar Nasıl Kolilenir?

Değer verdiğiniz ve en ufak bir darbe de kırılma ihtimali oluşabilecek eşyalarınız için en önemli püf noktaları şunlardır;

  • Kolileme Öncesi Gereken Alet ve Edevatların Seçilmesi: Bu konuda gazete, ambalaj kâğıdı, balonlu naylon, büyük ve orta boy koli ve sağlam bir koli bandı çoğu ihtiyacınızı karşılamaya yetecektir.

 

  • Kolilerin Tıka Basa Doldurulmaması: Kolilerinizi doldururken mutlaka önemli ölçüde bir pay bırakmanız gerekmektedir. Bizlerin tavsiyesi kolinin %70 oranında dolu olması yönündedir. Bu oran hem ağırlıktan dolayı kolinin açılıp eşyalarınızın yere düşme ihtimalini azaltacak. Hem de eşyalarınızın sürekli birbirine temas etmesinin önüne geçecektir.

 

  • Tampon Oluşturma: Hemen yukarıda bahsettiğimiz maddeye önemli bir ek olarak belirtmek isteriz ki, orta şekilde doldurmuş olduğunuz koliye muhakkak gazete veya bu gibi maddelerle destek alan oluşturup eşyalar arası temas riskini en aza indirmelisiniz. Ayrıca kolideki eşyalarınızın koliyle temas ettiği son kısımlara da balonlu naylon koyarak sağlamlığını arttırabilirsiniz.

 

  • Koliyi İşaretleme: Kırılabilme ihtimali olan kolilerinizi muhakkak diğer kolilerinizden ayırmanız gerekmektedir. Bu nedenle kolilerin üstüne ‘KIRILABİLİR EŞYALAR’ diye tabir ettiğimiz türevde yazı yazabilir nakliye ekibini ya da yardım edecek yakınlarınızı uyarabilirsiniz.

 

  • Ayrı Ayrı Paketleme İşlemi: Bu işlem ise işini garantiye almak isteyenlerin başvurduğu ve çok yararlı bir yoldur. Kısaca şöyle diyebiliriz ki, örnek vermek gerekirse Tabaklarınızı ayrı ayrı gazete kâğıdı veya kâğıt havlu gibi şeylere sarıp o şekilde kolileyebilirsiniz. Bu durum, tabaklarınız bir şekilde birbirine temas etse bile son derece kırılmayı önleyici olacaktır.

 

  • Bantlama: Son ve önemli olan bir aşama ise bantlamadır. Hazırlamış olduğunuz ve artık kapatmak istediğiniz koliyi bantlama aşamasında gerçekten iyi bir koli bandı seçtiğinizden emin olmalısınız. Sonrasında açılma gibi durumlara sebep vermemek için isterseniz aynı yerlerden bir kez daha geçip toplamda 2 kez bantlayabilirsiniz. Alt kısımdan üst tarafa ve sağ yan taraftan sol yan tarafa doğru tam tur bantlama yapmak işinizi garantiye alacaktır.

Taşınırken Elektronik Eşyaların Paketlenmesi

Cam ve tabak gibi eşyaların haricinde elektronik eşyalarından paketlenmesi de özen gerektirmektedir. Çünkü maddi açıdan yüksek değerlerde olan bu eşyaların kırılması durumunda istenmeyen durumlar oluşacaktır. Bu nedenle televizyon veya bilgisayar gibi aletlerinizi mutlaka balonlu naylona sarmanız yararınıza olacaktır. Bunlar her ne kadar kolilenmek yerine elde taşınan eşyalar olsa da duvar veya kapı gibi yerlere temas ettiğinde kırılabilme ya da çizilebilme durumlarına yol açabilmektedir.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir