Yeni Taşındığımız Evin Banyo Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yeni Eve Taşınma Psikolojisi – Taşınılan Eve Alışma Süreci

Oturmuş olduğumuz evden çeşitli sebeplerden dolayı taşınmış olabiliriz. Bunlar, daha ferah bir ev isteği, iş gereği daha yakın bir konum gereği ya da çiftlerin ayrılığı gibi olumsuz durumlardan kaynaklanıyor olabilir. Daha sayamadığımız pek çok durum oturduğumuz evden taşınmamıza sebep olabilir. Böyle bir durumda araştırmalar göstermiştir ki özellikle uzun süreli ve severek oturduğumuz evlerden taşınma süreci ruhsal açıdan ufak sorunlara yol açabiliyor. Özellikle yeni eve adapte olabilmek ise bambaşka bir konu oluyor. Şimdi sizler için hazırladığımız Yeni Eve Taşınma Psikolojisi Taşınılan Eve Alışma Süreci adlı yazımızı aktarmaya başlayalım.

Yeni Taşınılan Eve Alışmak

Öncelikle yukarıda da belirttiğimiz gibi bu taşınma olayını iki şekilde ayırabiliriz. İlki, özellikle istemeden, sevdiğiniz ve oturmaktan keyif aldığınız bir evden taşınıyorsanız bu süreç psikolojik açıdan etkili olabiliyor. Elinizde olmadan yaşadığınız bu durum yeni eve taşındığınızda birkaç ay adapte olamama sorununa yol açıyor. Aynı zamanda evinizi sevememenize, sürekli eski evinizle kıyaslamanıza sebep oluyor.

İkinci durum ise, yeni taşındığınız ev çok severek taşındığınız bir ev bile olsa eski evinizdeki yaşam sürenize bağlı olarak değişim olabiliyor. Yani eğer eski evinizde uzun yıllardır yaşadıysanız yeni evinize adapte olma süreci biraz uzayabilmektedir. Ancak her iki durumda da bir süre sonra mutlaka bu duruma alışıyor ve yaşamaya devam ediyoruz. Eğer şu an yeni bir eve taşınıp sıkıntı yaşıyorsanız bunu atlatacağınızı bilmelisiniz.

Taşınma Sonrası Adaptasyon Nasıl Sağlanır? Taşınma Depresyonu

Taşınmanın ardından kısa süreli de olsa yaşanan bir adaptasyon ve depresyon olduğundan bahsedebiliriz. Hatta öyledir ki bazı kişiler binalarını ve dairelerini bile karıştırabilmektedirler. Genellikle uzun yıllar yaşadıkları konuttan ayrılan kişiler daha ağır şekilde adaptasyon zorluğu yaşasa da belirli oranda herkes bunu yaşayabilmektedir. Bunu daha hızlı atlatmak için ise birkaç yöntem bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Evin Dekorasyonunu Kendiniz Yapın: Maddi koşullarınız ve eğer kiradaysanız ev sahibinizin izin vermesi durumunda evinizi istediğiniz gibi dizayn ettirip ısınma sürecinizi hızlandırabilirsiniz.
  • Yeni Evinize İstemediğiniz Eşyaları Getirmeyin: Yine imkanlar dahilinde önceki evinizde kullandığınız ama sevmediğiniz eşyalarınızı, mobilyalarınızı yeni evinize getirmeyip yeni eşyalar satın alabilirsiniz.
  • Yeni Evinizin Çevresini Dolaşın: Eğer bir siteye taşındıysanız site etrafında gezip yeni komşularınızla tanışmak bu süreci inanılmaz derece kolay atlatmanızı sağlayacaktır. Normal bir apartman binasına taşındıysanız da etrafı gezerek hem işinize yarayabilecek dükkânları keşfedebilir bu sayede aslında ne kadar güzel olanakların olduğu bir bölgeye taşındığınızı fark edebilir hem de dolaşarak çevreye adapte olabilirsiniz.

Başka Şehre Taşınma Psikolojisi

Özellikle şehirler arası nakliyat ile taşınmış kişilerin daha fazla yaşadığı adaptasyon süreci için yukarıda saydığımız maddeler oldukça yararlı olacaktır. Belki iş durumu için istemeden taşındığınız bir bölgeye gitmiş olabilirsiniz. Ancak unutmayın ki her bölge ne kadar kötüleniyor olsa da kendi içinde güzellikler barındırır. Ayrıca bu gibi zorunlu taşınma durumlarında bölgeyi reddetmek yerine alışmaya çalışmak çok daha yararlı olacaktır.

Eğer şehirler arası nakliyat ya da İl içi nakliyat işlemi yaptırmak isterseniz Kartal Evden Eve Nakliyat her an size hizmet vermektedir. Uzman nakliye ekibi, geniş araçları ve titiz çalışma ile güvenle nakliyat işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Hemen şu an ana sayfamızda ki nakliyat talebi kısmından başvurunuzu yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir